П`ятниця, 2024-05-03, 10:20 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
[ Головна ] [ ] [ Реєстрація ] [ Вхід ]



Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 75

Українське ділове мовлення. Календар свят



Головна » 2016 » Грудень » 12 » ДПА 2017
1:57 PM
ДПА 2017

За планом Українського центру   по оцінюванню рівня освіти, випускники по всій території України здаватимуть ДПА в 2017 році безпосередньо у формі ЗНО. Доречність такої форми іспитів не викликає питань: одночасно ми і усуваємо вірогідність заниження чи завищення балів через упереджене ставлення вчителів, і маємо змогу перевірити дійсний рівень знань у скороченій формі, спрощуючи та уніфікуючи проведення іспитів на всій території країни. Крім того, випускники готуються до іспитів по матеріалам, які кожного року виробляються наново, обновлюючись згідно з удосконаленою програмою. Тобто, перевірка найсвіжіших знань, яким буде ДПА в 2017 році, буде проведена з урахуванням сучасних відкриттів та розробки нових пластів науки.

 

СТРАТЕГІЯ ПРОВЕДЕННЯ ДПА

Станом на дві тисячі п’ятнадцятий рік український центр з оцінювання якості освіти вніс пропозицію стосовно того, щоб всі, хто закінчує навчання у школі, складали державну підсумкову атестацію у вигляді та за прикладом зовнішнього оцінювання з трьох обов’язкових предметів. Також це мало стосуватись тих, хто планує всупати на середню освіту до навчальних закладів першого та другого рівня акредитації. Усі обов’язкові предмети для здачі ДПА в 2017 році залишаться незмінними, і так само, як і раніше, складатимуться з трьох предметів, один з яких буде вибірним:

§  Українська мова;

§  Іноземна мова (англійська в пріоритеті, проте можлива і французька або німецька, в залежності від спеціалізації навчального класу);

§  Історія України або математика.

Очевидно, що останній пункт передбачений для тих класів, які мають гуманітарний або технічний уклін. Відповідно, гуманітарні та профільні лінгвістичні класи будуть здавати історію України в ДПА 2017, а технічні класи мають право віддати перевагу математиці. У перелік питань з математики будуть включені пункти стосовно алгебри та геометрії за всі роки навчання у школі.

Якщо випускнику буде треба здавати за вимогами спеціальності, на яку він бажає вступити у вищий навчальний заклад, інші предмети ЗНО, то він матиме таку можливість, при чому складати іспит у школі з цих предметів не вимагається і не буде необхідним. На питання про те, чи будуть використовуватися тести для ЗНО в 2017 році, відповідь дав директор центру оцінювання якості освіти, затвердивши, що для ДПА будуть створені спеціальні двохрівневі за складністю тести за моделлю та за використанням матеріалу з ЗНО. Така структура буде перш за все стосуватись предмету української мови та літератури і математики, оскільки ці предмети є найважливішими у всьому переліку екзаменів за думкою центру контролю за якістю освіти.

В перспективі, така система буде введена на постійній основі, якщо доведе свою корисність. Декілька останніх років в структурі освіти були цілком і повністю присвячені реформуванню, оскільки та система, що дісталась нам у спадок від соціалістичного минулого, показала свою несамостійність у сучасному світі, хоча б тому, що українська освіта не має великої ваги за кордоном, і наші фахівці не вважаються там фахівцями. Залишається сподіватись, що завдяки внесенню постійних змін у освітні програми, українським фахівцям вдасться досягнути рівня європейської освіти і отримати визнання усього світу.

 

Переглядів: 610 | Додав: terminator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]




Погода в Україні

Форма входу

Друзі сайту

Пошук








Погребська ЗОШ © 2024